Min fotoutställning Guy

guyI en kommande utställning av fotograf Erik Lundback visas mannens kropp upp på ett nytt sätt. Med sitt fotoprojekt Guy vill han visa att en naken manskropp kan vara lika sensuell, mjuk och vacker som en kvinnas. Den 8 oktober öppnar utställningen med vernissage på Södra Teatern i Stockholm.

Fakta: Erik Lundback är verksam i Stockholm, men kommer ursprungligen från Gävle. Han har jobbat som fotograf i 6 år och har ställt ut Guy en gång tidigare.

När: 8–24 oktober.

Var: Öppningsvernissage på Södra teatern den 8 oktober (där bilderna hänger fram till den 10 oktober), utställningen visas sedan 12-24 oktober på Galleri Draken, Österlånggatan 25, T-bana Gamla stan.

Aktuell: Med utställningen Guy och i SVT-programmet Modellpojkar i höst där han bl a kommer att prata om sitt fotoprojekt.

Erik Lundback född 1978, arbetar som fotograf åt reklambyråer och flera av Sveriges största magasin/tidsskrifter. I oktober är han aktuell med en fotoutställning i vilken han frågar sig varför mannens kropp inte anses vara lika vacker som kvinnans. Idén till utställningen fick Erik då han under en lång tid uppmärksammat hur lite nakna män jämfört med kvinnor som egentligen finns i media och hur stereotypt männen porträtteras när de väl syns.

– Det finns nästan som en vedertagen sanning att kvinnokroppen är mer intressant och vacker. Men jag tror mer det handlar om hur man väljer att porträttera de båda könens kroppar i media, säger Erik.

Hans bilder är för det mesta fotade med ett mjukt ljus utan skuggor och poserna/uttrycken i männens ansikten är inte vad man skulle kunna kalla traditionellt maskulina.

– Jag vill visa det jag själv tycker är vackert och om det samtidigt kan utmana någon stereotyp bild vi har av män på bild så är det bara positivt. Det vackra och sensuella finns också hos mannen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s